GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 26 de març del 2012

411.- Quatre cartes de la botifarra

411.- En el Torneig Mundial de Botifarra de Vila-seca han quedat, damunt de la taula d'una de les partides, quatre cartes col·locades en fila. Veiem que: 1) El Cavall és a la dreta dels Bastos, 2) Les Copes estan més lluny de les Espases que les Espases dels Bastos, 3) El Rei és més a prop de l'As que el Cavall del Rei, 4) Les Espases són més a prop de les Copes que els Ors de les Espases, 5) L'As és més lluny del Rei que el Rei de la Sota. Pots deduir quines són les quatre cartes i en quin ordre estan?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Allau "

8 comentaris:

Allau ha dit...

1. Rei d'ors
2. Sota de copes
3. As de bastos
4. Cavall d'espases

Sergi ha dit...

Ho sento, no puc perquè m'he marejat amb tantes copes...

Carme Rosanas ha dit...

Si ho diu l'Allau, ja no m'hi mato!

Yáiza ha dit...

Anava a dir (no sense un cert punt de vergonya) que no sé jugar a la botifarra. Llavors he vist que no calia saber-ho, en realitat. I després, que l'Allau ja ha respost, així que ho donarem per bo. Avui, res a fer...

I per cert, Mac, que vinc de felicitar-te a can XeXu! Ets el rei dels enigmes i dels concursos... =)

Assumpta ha dit...

Doncs l'únic que he sabut fer és comprovar pas a pas el que ha dit l'ALLAU i quadra :-))

ENHORABONA, MAC, PEL TRIVIAL D'EN XEXU!! ;-))

Pons ha dit...

botifarra? jo soc més de poker! i que sigui Texas Hold'em que us deixaré a tots pelats ^^

Allau ha dit...

Sort que l'Assumpta ho ha verificat, perquè jo ho he fet de pressa i corrents, sense aturar-me gaire a pensar. Què és aquesta galvana de no fer l'esforç d'intentar resoldre-ho?

McAbeu ha dit...

Doncs si, ALLAU té raó.
Te raó quan us "recrimina" aquestes poques ganes de treballar... que era complicat però no tant, eh! :-))
I també té raó en la solució que dóna. Per ell és el rètol vermell, FELICITATS!! :-))
Aquí teniu l'explicació del LLIBRE, que hauríeu d'haver donat vosaltres (sigui dit de passada :-D): 411.- Les premisses 3 i 5 ens diuen que la distància entre el Rei i la Sota és inferior a la que separa el Rei de l'As, i a la vegada és menor que entre Rei i Cavall. Com només hi ha 4 cartes, el Rei ha d'estar al costat de la Sota i el Rei i el Cavall als extrems de la fila. Igualment, la distància entre Espases i Bastos és menor de la que hi ha entre Espases i Copes i a la vegada és inferior a la distància entre Espases i Ors, per tant les Espases estant tocant als Bastos i als extrems de la fila tenim Espases i Ors. Com que el Cavall és a la dreta dels Bastos no pot ser a l'extrem esquerre. En conseqüència tenim, d'esquerra a dreta: Rei Ors, Sota Copes, As Bastos i Cavall Espases.

Publica un comentari a l'entrada