GRÀCIES!!

BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 29 d’abril del 2016

Fragment Parcial 042


QUÈ ÉS AIXÒ?

Quan vaig anar a aquella galeria que anunciava la venda de fotografies al detall m'imaginava una altra cosa.

Però el que vaig trobar van ser fotografies de detalls on costa endevinar el que hi ha representat.

Espero que vosaltres sigueu prou detallistes per ajudar-me a descobrir que s'hi veu en aquestes imatges...
;-)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Alfonso Robles Motos "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 28 d’abril del 2016

Endevinalla 791

E791.- Un forn, dos fumerals, / damunt dels fumerals dos nius, / dintre de cada niu un ou, / dalt de tot hi ha un terrat, / amb senyorets i senyoretes que s'hi passegen.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dimecres, 27 d’abril del 2016

791.- Trencant avellanes

791.- Jan i Pol han comprat 200 avellanes per fer un torró de crocant. Primer han de trencar-les per treure-lis la closca i es reparteixen les avellanes en dos munts, més o menys iguals. Jan en trenca 3 cada minut mentre que Pol només en pot trencar 2. Jan ha acabat de trencar tot el seu munt d'avellanes 12 minuts i mig abans que en Pol. Quantes avellanes han trencat cadascun dels dos amics?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "

dimarts, 26 d’abril del 2016

Endevinalla 790

E790.- Un prat nuat que els cavallers s'hi passegen.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dilluns, 25 d’abril del 2016

790.- Edat al quadrat

790.- El professor de matemàtiques per ensenyar-li que és elevar un nombre al quadrat, li diu a un dels seus alumnes: "Si elevem al quadrat l'edat que tenies fa 6 anys, obtindrem l'edat que tindràs d'aquí a 6 anys". Quants anys té l'alumne?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Assumpta "

dissabte, 23 d’abril del 2016

Relats Conjunts (abril - 2016)


Des del blog RELATS CONJUNTS ens proposen escriure un relat inspirat pel quadre "Jove decadent" (Ramon Casas - 1899).





JDESP
(Joves Desvagats Encara que Sobradament Preparats)

- Vens aquí i em fots la gran bronca perquè sempre estic ajaguda al sofà. Un altre cop, m'he de sentir dir que no faig mai res de profit. Per enèsima vegada, he d'escoltar que tu, a la meva edat, ja treballaves i portaves un sou a casa...
No t'has parat, ni per un moment, a pensar com em sento jo quan em dius tot això?. No t'importen gens els meus sentiments?. Al contrari del que tu et creus, no tot em rellisca. Jo sóc una noia sensible, una persona que se'n sent de les coses.
És clar que m'agradaria ser la filla perfecta que desitges, la noia forta i valenta que sempre has volgut però justament aquesta sensibilitat que et deia és la que no m'ho permet. No és per gust que em passo tot el dia jaient, ho faig perquè em sento aclaparada. Aclaparada per una força que he de suportar constantment damunt meu i que, ben sovint, em supera.

- Em sap molt de greu haver-te renyat, princesa. No tenia ni idea de que et sentissis així. Me n'hauries d'haver parlat abans, m'hauries d'haver demanat que t'ajudés a superar això que sents.

- No pots fer-hi res, papa. Ningú pot deslliurar-me d'aquest pes que m'oprimeix.

- No ho diguis això. Segur que s'hi pot fer alguna cosa. I sinó, les càrregues compartides sempre són menys càrrega.

- En aquest cas, ja et dic que no serà així. I a més tinc por que, si t'ho explico, encara t'enfadis més.

- M'estàs espantant, filla. Et prometo que no m'enfadaré però digue'm d'una vegada quina és aquesta força que has de suportar, que no et deixa fer res i que ningú et pot ajudar a superar?

- La força de la gravetat...

*******************************

Seguint la proposta d'en XEXU que aquest mes ha participat als RC amb una sèrie de microrelats de menys de 140 caràcters, he fet també una versió reduïda del meu relat apta pel Twitter. Aquí la teniu:

Estirada damunt el sofà sentia sobre d'ella tot el pes de la llei... tot el pes de la llei de la gravetat.


divendres, 22 d’abril del 2016

Sopa Temàtica 018


QUÈ HI BULL AQUÍ?

Avui per sopar (o per dinar, o per esmorzar... que no sé a quina hora us hi posareu :-D) tenim sopa.

Una sopa de lletres que amaga entre 10 i 20 paraules relacionades amb el tema que s'indica a la imatge. Com sabeu, poden estar escrites en qualsevol direcció per tant quan les trobeu hauríeu de situar-les donant les coordenades de COLUMNA i FILA de la lletra inicial i la direcció de la paraula segons els PUNTS CARDINALS d'una teòrica brúixola (teniu un exemple al final del post).

Sort en la recerca de les paraules... i bon profit!! ;-)

(EXEMPLE)


TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Carme Rosanas, Assumpta, Sa lluna i Lluïsa "

TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 21 d’abril del 2016

Endevinalla 789

E789.- Pel desert corre la brama / que no se sap treure el pijama.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu "

dimecres, 20 d’abril del 2016

789.- Homenatge a Cervantes [II]

Aquesta és la setmana de Sant Jordi i, per celebrar-ho, toca publicar enigmes dedicats als llibres.

Enguany he escollit dos fragments extrets de "El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha" (Miguel de Cervantes - 1605/1615) per publicar-los, en forma d'enigma, el dilluns i el dimecres (el dimarts i el dijous les endevinalles segueixen el seu ritme normal).

És un llibre molt conegut i que tots podem tenir fàcilment a l'abast però us demanaria que no intentéssiu simplement "recordar" la resposta, o que us aixequeu de la cadira per anar a buscar-la al llibre, o que li pregunteu directament a Mr. Google... sinó que procuréssiu treure-la aplicant la deducció. Segur que així serà més divertit i l'enigma donarà molt més joc!. :-))

Aquí teniu l'enigma d'avui:

789.- Una de les parts més conegudes del segon llibre de les aventures del Quixot és quan Sancho Panza es nomenat governador de la famosa ínsula Barataria. Exercint aquest càrrec, l'escuder del Quixot ha de jutjar i solucionar els plets i els problemes que els seus suposats súbdits li plantegen. Aquest és un d'ells:

"... en fin, se hizo lo que mandó el gobernador; ante el cual se presentaron dos hombres ancianos; el uno traía una cañaheja por báculo y el sin báculo dijo:
- Señor, a este buen hombre le preste días ha diez escudos de oro en oro, por hacerle placer y buena obra, con condición que me los volviese cuando se los pidiese; pasáronse muchos dias sin pedírselos, por no ponerle en mayor necesidad de volvérmelos que la que él tenia cuando yo se los presté; pero, por parecerme que se descuidaba en la paga, se los he pedido una y muchas veces, y no solamente no me los vuelve, pero me los niega y dice que nunca tales diez escudos le presté, y que si se los presté, que ya me los ha vuelto. Yo no tengo testigos ni del prestado ni de la vuelta, porque no me los ha vuelto; querría que vuestra merced le tomase juramento, y si jurare que me los ha vuelto, yo se los perdono para aquí y para delante de Dios.
- ¿Qué decís vos a esto, buen viejo del báculo? -dijo Sancho.
A lo que dijo el viejo:
- Yo, señor, confieso que me los prestó, y baje vuestra merced esa vara; y, pues él lo deja en mi juramento, yo juraré como se los he vuelto y pagado real y verdaderamente.
Bajó el gobernador la vara, y, en tanto, el viejo del báculo dio el báculo al otro viejo, que se lo tuviese en tanto que juraba, como si le embarazará mucho, y luego puso la mano en la cruz de la vara, diciendo que era verdad que le habían prestado aquellos diez escudos que se le pedían; pero que él se los había vuelto de su mano a la suya, y que por no caer en ello se los volvía a pedir por momentos. Viendo lo cual el gran gobernador, preguntó al acreedor qué respondía a lo que decía su contrario; y dijo que sin duda alguna su deudor debía de decir verdad, porque le tenía por hombre de bien y buen cristiano, y que a él se le debía de haber olvidado el cómo y cuándo se los había vuelto, y que desde allí en adelante jamás le pediría nada. Tornó a tomar su báculo el deudor y, bajando la cabeza, se salió del juzgado. Visto lo cual Sancho, y que sin más ni más se iba, y viendo también la paciencia del demandante, inclinó la cabeza sobre el pecho, y, poniéndose el índice de la mano derecha sobre las cejas y las narices, estuvo como pensativo un pequeño espacio, y luego alzó la cabeza y mandó que le llamasen al viejo del báculo, que ya se había ido…"
.

Podeu deduir que diu Sancho Panza quan el vell torna a la seva presència i com troba una solució al plet entre els dos homes, sabent que, malgrat no haver jurat en fals, el vell del bastó mentia quan va afirmar que havia tornat els deu escuts d'or?.

FELIÇ SETMANA DE SANT JORDI!!

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS.
FELICITATS A " Pons007 i Alfonso Robles Motos "

dimarts, 19 d’abril del 2016

Endevinalla 788

E788.- Com que sóc de pares morenos, / jo morena sóc també / i per més estrany que sembli / per fer-me m'has de desfer.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dilluns, 18 d’abril del 2016

788.- Homenatge a Cervantes [I]

Aquesta és la setmana de Sant Jordi i, per celebrar-ho, toca publicar enigmes dedicats als llibres.

Enguany he escollit dos fragments extrets de "El ingenioso hidalgo Don Quijote de la Mancha" (Miguel de Cervantes - 1605/1615) per publicar-los, en forma d'enigma, el dilluns i el dimecres (el dimarts i el dijous les endevinalles segueixen el seu ritme normal).

És un llibre molt conegut i que tots podem tenir fàcilment a l'abast però us demanaria que no intentéssiu simplement "recordar" la resposta, o que us aixequeu de la cadira per anar a buscar-la al llibre, o que li pregunteu directament a Mr. Google... sinó que procuréssiu treure-la aplicant la deducció. Segur que així serà més divertit i l'enigma donarà molt més joc!. :-))

Aquí teniu l'enigma d'avui:

788.- Tothom coneix a Dulcinea del Toboso. És la dama que ha robat el cor del Quixot i ell mateix ens la descriu en aquest fragment tret del primer llibre de les seves aventures:

"… su nombre es Dulcinea; su patria, el Toboso, un lugar de la Mancha; su calidad, por lo menos ha de ser de [1], pues es [2] y señora mía; su hermosura, [3], pues en ella se vienen a hacer verdaderos todos los imposibles y quiméricos atributos de belleza que los poetas dan a sus damas: que sus cabellos son [4], su frente [5], sus cejas [6], sus ojos [7], sus mejillas [8], sus labios [9], [10] sus dientes, [11] su cuello, [12] su pecho, [13] sus manos, su blancura [14], y las partes que a la vista humana encubrió la honestidad son tales, según yo pienso y entiendo, que sólo la discreta consideración puede encarecerlas, y no compararlas...".

Com veieu, he tret els apel·latius i qualificatius que fa servir el Quixot i els he substituït per una sèrie de nombres. La vostra feina és tornar a refer el text original, restaurant al seu lloc correcte els mots que falten. Aquí els teniu tots 14 ordenats alfabèticament: "alabastro", "arcos del cielo", "campos elíseos", "corales", "marfil", "mármol", "nieve", "oro", "perlas", "princesa", "reina", "rosas", "sobrehumana" i "soles".

FELIÇ SETMANA DE SANT JORDI!!

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Assumpta "

divendres, 15 d’abril del 2016

Refranyer Jeroglífic 078


QUIN REFRANY ÉS?

Sabem que els refranys són molt antics i que provenen de la nostra tradició oral que es perd en el temps...

Però potser encara venen de més lluny. Una troballa recent ha permès descobrir uns jeroglífics perduts on sembla que els catalans d'antigues civilitzacions ja ens van deixar les seves sentències més o menys enigmàtiques.

Avui us demano que m'ajudeu a desxifrar una d'aquestes imatges i, per si de cas necessiteu ajuda, us enllaço el blog d'en V. Pàmies que és tot un expert en això de les parèmies.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 14 d’abril del 2016

Endevinalla 787

E787.- Sense prendre banys de sol, / sóc de color molt torrada / i m'apunto amb qualsevol / per fer una xocolatada.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 13 d’abril del 2016

787.- Càlcul de fraccions

787.- El càlcul de fraccions dóna molts maldecaps als estudiants però segur que a vosaltres no us costarà descobrir quina fracció busquem si us dic que quan afegim 7 al numerador i al denominador, aquesta es converteix en un equivalent a 5/6; però que si afegim 5 al numerador i 7 al denominador aleshores obtenim un equivalent a 3/4.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xexu i Pons007 "

dimarts, 12 d’abril del 2016

Endevinalla 786

E786.- Sent el més xic i esquifit / s'ha fet l'amo del partit.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Xavier Pujol "

dilluns, 11 d’abril del 2016

786.- Caminada en grup

786.- Una colla d'amics s'han apuntat a una caminada per una causa benèfica. La prova consisteix en que cada grup de cinc persones recorri, fent relleus, els 100 km de la caminada i com que a la colla hi ha gent de diferent edat i diversa forma física han decidit dividir-se la distància segons les capacitats de cadascú. Començarà la cursa la persona de més edat que caminarà una certa distància, el següent participant recorrerà la mateixa distància i uns metres més, el tercer caminarà el mateix que el segon afegint-hi la mateixa quantitat de metres que aquest havia afegit a la distància feta pel primer i així successivament fins arribar al cinquè. Si sabem que els tres últims participants van caminar junts una distància set vegades superior que la suma de les distàncies del primer i del segon, podeu calcular el que van caminar cadascun dels corredors?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dissabte, 9 d’abril del 2016

Joc de Lletres de Sant Jordi (TUMATEIX LLIBRES)



El Blog TUMATEIX LLIBRES ens convida a participar en un JOC DE LLETRES de SANT JORDI.

Es tracta de fer un o dos microcontes amb un màxim de 50 paraules cadascun, de temàtica lliure i que continguin almenys tres dels mots d'aquesta llista: "rosa", "conill", "vermell", "llibre", "anell", "quaderns". Els microrelats participants apareixeran al blog JOCS DE LLETRES i optaran al premi d'un llibre. Animeu-vos a participar, el termini s'acaba el 23 d'abril.

Jo n'he fet dos, de 50 paraules justes i utilitzant tots els mots de la llista:


ESCRIPTOR NOVELL
Vull ser escriptor i tinc un quadern ple de bones idees per escriure un gran llibre: Un conill blanc que fa tard, un anell amb poders malèfics, un petit príncep que cuida una rosa vermella...
Per desgràcia no tinc cap quadern ple de bones idees que, a més, siguin originals.



POLICIA NOVELL
Si vols ser un bon policia, has de llegir les pistes com si fossin un llibre obert: Taques vermelles?, vessament de sang. Anell desaparegut?, probable robatori. Quadern manuscrit?, possible confessió. Va, et deixo l'última perquè ho provis tu. Què dedueixes d'aquest conill rosa gegant fortament armat que ens mira fixament?.


*********************************


Per cert, aprofito per recordar-vos (o anunciar-vos) que la JOMATEIXA ha escrit una novel·la. Es titula "QUADERNS" i l'ha publicat l'editorial LLIBRES DEL DELICTE.

Jo ja l'he llegit i us la recomano, que val molt la pena. Si us agrada la novel·la negra i els llibres on es mesclen vàries històries amb una bona colla de personatges no us la podeu deixar perdre. Pot ser una bona opció per aquest Sant Jordi, sens dubte.

divendres, 8 d’abril del 2016

Enigma Visual 090


HO VEIEU BÉ?


És que es tracta d'això, de veure-ho bé...

Només cal fixar-se en la imatge i contestar la pregunta que hi surt.

Així que feu treballar la vista però sense oblidar-vos de l'enginy, eh?.
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Jo rai! "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ

dijous, 7 d’abril del 2016

Endevinalla 785

E785.- M'agrada la xerinola, / el xivarri i la xocolata, / m'agraden els xupa-xups, / els xiclets i beure orxata. / Com que tu no ets un ximplet, / ja saps qui sóc, oi, xiulet?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas "

dimecres, 6 d’abril del 2016

785.- Saltant per la finestra

785.- Un home està mirant per una finestra oberta del setè pis d'un edifici d'oficines. De sobte veu una cosa que el fa saltar a través de la finestra. No hi havia res que pogués aturar una caiguda des del pis setè al carrer, l'home no portava cap paracaigudes, tampoc va caure damunt d'aigua o d'una superfície tova. Tot i així no va sofrir cap mena de dany per la seva acció. Podeu trobar-hi alguna explicació?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Tegells "

dimarts, 5 d’abril del 2016

Endevinalla 784

E784.- No sóc ni ric ni bonic / i gasto perfums dolents, / "disfruto" de bones vistes / i a mils tinc els pretendents.

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Sa lluna "

dilluns, 4 d’abril del 2016

784.- Comprant a la Fira del Disc

784.- En Jan, en Pol i en Benet eren a la Fira del Disc de Tarragona i, en un dels estands, tenien a la venda una primera edició en vinil del primer single del grup de Constantí "Els Pets". El venedor en demanava 170 € però cap dels amics en portava prou per comprar-lo. Mentre revisaven a fons les carteres i les butxaques en Jan va dir: "Si em deixéssiu la meitat del que porteu, jo me'l podria comprar". En Pol va replicar: "Si em deixéssiu un terç del que teniu, me'l compraria jo". I en Benet va afegir: "Deixeu-me vosaltres la quarta part dels vostres diners i serà meu.". Pots dir quants diners portava cadascú?

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Carme Rosanas i Pons007 "

divendres, 1 d’abril del 2016

Fragment Parcial 041


QUÈ ÉS AIXÒ?

Quan vaig anar a aquella galeria que anunciava la venda de fotografies al detall m'imaginava una altra cosa.

Però el que vaig trobar van ser fotografies de detalls on costa endevinar el que hi ha representat.

Espero que vosaltres sigueu prou detallistes per ajudar-me a descobrir que s'hi veu en aquestes imatges...
;-)

TROBAREU LA SOLUCIÓ ALS COMENTARIS. FELICITATS A " Pons007 "
TAMBÉ PODEU VEURE LA RESPOSTA CORRECTA SI PREMEU AQUÍ